WhatsApp Flaw: Επιτρέπει στους χάκερς να αλλάξουν μηνύματα σε συνομιλίες!

0
Οι χρήστες του WhatsApp ενημερώνονται για ένα πρόσφατα εντοπισμένο ελάττωμα που επιτρέπει στους χάκερ να διεισδύσουν στα ιδιωτικά σας μηνύματα και στις ομαδικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της CNET , οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ελλείψεις ασφαλείας στο WhatsApp που δημιουργούν ένα μέσο για τους χάκερ να παρακολουθούν και να χειρίζονται τα μηνύματα που αποστέλλονται τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε ομαδικές συνομιλίες. Η ισραηλινή επιχείρηση Cyber-Security Check Point ανακάλυψε ότι μια επίθεση αρχίζει με την παρακράτηση του μηνύματος του θύματος μέσω μιας τροποποιημένης έκδοσης του WhatsApp Web. Ο επιτιθέμενος μπορεί να τροποποιήσει τόσο το περιεχόμενο του μηνύματος όσο και τον αποστολέα για να εξαπατήσει την εφαρμογή. Μόνο το άτομο αυτό θα μπορεί να δει την ψευδεπίγραφη έκδοση του μηνύματος, αλλά αν το αναφέρουν αργότερα με το κουμπί "Απάντηση", όλοι οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα το λάβουν επίσης.

 "Δεδομένης της επικράτησης της WhatsApp στους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνητικές υπηρεσίες, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι χάκερ βλέπουν την εφαρμογή ως ευκαιρία πέντε αστέρων για πιθανές απάτες", δήλωσε ο Oded Vanunu, επικεφαλής της έρευνας για την ευαισθησία προϊόντων Check Point. "Ως ένα από τα κυριότερα κανάλια επικοινωνίας που διατίθενται σήμερα, το WhatsApp χρησιμοποιείται για ευαίσθητες συνομιλίες που κυμαίνονται από εμπιστευτικές εταιρικές και κυβερνητικές πληροφορίες έως πληροφορίες για εγκληματίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ένα δικαστήριο». Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνικές, οι επιτιθέμενοι μπορούν να χειραγωγήσουν συνομιλίες και ομαδικά μηνύματα για να αλλάξουν αποδεικτικά στοιχεία και να διαδώσουν πλαστά νέα και παραπληροφόρηση.

Η αναφορά για το ελάττωμα έρχεται καθώς η εταιρεία που κατέχει το Facebook έρχεται υπό συνεχή έλεγχο ως μέσο εξάπλωσης παραπληροφόρησης λόγω της δημοτικότητας και της ευκολίας της προώθησης μηνυμάτων σε ομάδες.

Τον περασμένο μήνα, η εφαρμογή ανακοίνωσε τα όρια της προώθησης μηνυμάτων μετά από απειλές της ινδικής κυβέρνησης να αναλάβουν δράση αφού περισσότεροι από 20 άνθρωποι δολοφονήθηκαν αφού κατηγορήθηκαν για απαγωγή παιδιών και άλλα εγκλήματα σε μηνύματα που κυκλοφορούσαν στο WhatsApp.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !