Έφηβος Hacker έκλεψε 90 GB εμπιστευτικών δεδομένων από τους διακομιστές της Apple!

0
Σύμφωνα με μια αναφορά της αυστραλιανής εφημερίδας The Age , ένας έφηβος από τη Μελβούρνη κατάφερε να κατεβάσει 90 GB "ασφαλών αρχείων και λογαριασμών πελατών" από τους διακομιστές της Apple και τώρα αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις (μέσω του The Verge ).

Προφανώς έκανε αυτό από αγάπη, λέει ο δικηγόρος του, επειδή θαύμαζε την εταιρεία και "ονειρευόταν" να εργάζεται εκεί. Αναφέρθηκε ότι ανέπτυξε πολλαπλά backdoors και απέφυγε την ανίχνευση μέχρι να επιτεθεί στην κατοικία των γονέων του μια δέσμη κλεμμένων αρχείων και οδηγιών που αποθηκεύτηκαν σε ένα φάκελο που προφανώς ονομάστηκε "hacky hack hack".

Η έκθεση σημειώνει ότι η αυστραλιανή αστυνομία κατέσχεσε δύο φορητούς υπολογιστές, ένα τηλέφωνο και σκληρό δίσκο από τον έφηβο. Επίσης φαινόταν να βασίζεται σε κάποιο είδος λογισμικού για να τον βοηθήσει, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό ποια λειτουργία εξυπηρετεί αυτό το λογισμικό.Ενώ είναι ακόμα ασαφές ποιο μέρος της υποδομής δικτύου έχει πρόσβαση ο έφηβος, είναι πολύ πιθανό ότι ήταν σε θέση να διεισδύσει στους iCloud λογαριασμούς επίσης.

 Η Apple δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει επίσημο σχόλιο σχετικά με το θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !