Κυκλοφόρησε το μαγικό κουτί που κάνει jailbreak σε οποιαδήποτε έκδοση

0
Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει πάντα αρκεί να βρεθεί αυτός που έχει το σωστό κλειδί στα χέρια του.
Έτσι και στην περίπτωση της Apple ένας πρώην υπάλληλος ο Braden Thomas που εργαζόταν παλιότερα μαζί με άλλους προγραμματιστές δημιούργησαν ένα μαγικό κουτί το GrayKey  όπου ξεκλειδώνει οποιαδήποτε συσκευή ότι λογισμικό και να φοράει.
Φυσικά το νέο αυτό όπως ήταν αναμενόμενο έκανε μεγάλο θόρυβο στην κοινότητα αλλά πριν χαρείτε και σκεφτείτε να το αγοράσετε, να σας πω πως είναι απλησίαστο για τα δικά μας τα βαλάντια.
Πρώτος και καλύτερος πελάτης ήταν φυσικά το FBI όπου αγόρασε μερικά μαγικά κουτάκια και απλά για την ιστορία βγαίνει σε δυο εκδόσεις μια καινούργια και μια παλιότερη που κοστίζουν 15.000 δολάρια το νεότερο με πολλούς περιορισμούς και 30.000 δολάρια το παλιότερο και πιο γρήγορο.
Έτσι αποτρέπουν να το αποκτήσει κάποιος που θα σκόπευε να ξεκλειδώνει κλεμμένα iphone και να τα πουλάει.
Φυσικά δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που λειτουργεί και επίσης αν υπάρχει κίνδυνος να κλαπούν δεδομένα κατά την χρήση του και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.
Η Apple που φυσικά ενημερώθηκε για τις εξελίξεις δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει το μαγικό κουτί και απλός με το νέο λειτουργικό το ios 11.3 προσπαθεί να το μπερδέψει αφού απομνημονεύει τη στιγμή του τελευταίου ξεκλειδώματος του smartphone όταν η συσκευή ήταν συνδεδεμένη με ένα εξάρτημα ή έναν υπολογιστή.Έτσι αν
αυτό δεν συμβεί ξανά μετά από επτά ημέρες, η θύρα Lightning απενεργοποιείται αυτόματα. Για να την ενεργοποιήσετε, πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.
Όπως καταλαβαίνετε θα έχουμε πιθανόν ένα καυτό καλοκαίρι μπροστά μας για την κοινότητα του jailbreak.





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !