Οι ερευνητές ασφαλείας αρνούνται να δώσουν τα τρωτά σημεία του ios στην Apple

0
Μια νέα συνέντευξη που δημοσίευσε σήμερα το Motherboard αναφέρει πως οι ερευνητές ασφαλείας που βρίσκουν τα τρωτά σημεία στο κώδικα αρνούνται να τα δώσουν στην Apple με σκοπό να τα διορθώσει παρά τις αμοιβές που δίνει η εταιρία.

Η Apple είχε ανακοινώσει το 2016 στο συνέδριο του 2016 του προγράμματος Black Hat για την ανίχνευση σφαλμάτων στο ios τα ποσά των αμοιβών για τα τρωτά σημεία με το μέγιστο να είναι στα 200.000 δολάρια ανάλογα με τη σοβαρότητα και αλλά μικρότερα όπως την πρόσβαση στο icloud για 50.000 δολάρια και την πρόσβαση σε αρχεία χρηστών στα 25.000 δολάρια.
Όμως ιδιωτικές εταιρίες όπως η Zerodium δίνουν μέχρι 1,5 εκατομμύριο δολάρια για ένα jailbreak αλλά και πολλές άλλες που ξεκινούν από 500.000 και ανεβαίνουν ανάλογα τη σοβαρότητα.
Εξάλλου αν όπως δήλωσε ο ερευνητής Nikias Bassen αν κάποιος δώσει τον κώδικα στην Apple αυτή θα φροντίσει να κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα περιπλέκοντας την κατάσταση.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !