Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Αλλάζει ο τρόπος των ειδοποιήσεων ριζικά στο ios 11

Οι ειδοποιήσεις από το ios 7 και μετά που εμφανίστηκαν δεν είχαν μεγάλες αλλαγές στην λειτουργία τους παρά μόνο στην εμφάνιση τους.

Στο ios 11 όμως τα πράγματα αλλάζουν και νέες δυνατότητες υπάρχουν για να προσαρμόσει ο χρήστης το πόσο σημαντική είναι για αυτόν μια ειδοποίηση.
Πέρα από τις επιλογές που είχαμε μέχρι και τώρα υπάρχει μια νέα επιλογή η "Επιλεκτική επιλογή". Αυτή η επιλογή μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά για κάθε εφαρμογή ώστε να μπορείτε να έχετε διαφορετικές ρυθμίσεις για διαφορετικές εφαρμογές.
Μπορείτε να επιλέξετε να διαγράφεται η ειδοποίηση αν μπείτε στην εφαρμογή και διαβάσετε το περιεχόμενο, η μπορείτε να επιλέξετε να επιμένει ακόμη και αν ανοίξετε την εφαρμογή σε περιπτώσεις που θεωρείτε σημαντική την ειδοποίηση μέχρι να την απορρίψετε εσείς.
Για να ενεργοποιήσετε την "Επιλογή Συνεχής" θα πρέπει να πάτε ανοίγοντας Ρυθμίσεις> Ειδοποιήσεις> Εφαρμογή και αφού διαλέξετε την εφαρμογή να ενεργοποιήσετε πατώντας στην επιλογή Επιμονή.


Σχόλια