Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως θα διαγράψετε άχρηστα αρχεία και το "άλλα" από τη συσκευή σας

Όπως πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν η διαχείριση του αποθηκευτικού χώρου στη συσκευή μας είναι ένας πονοκέφαλος μόνιμος αφού ακόμη και η ίδια η Apple δεν μας επιτρέπει να τον διαχειριστούμε όπως εμείς θέλουμε 100%.

Τα περισσότερα διαθέσιμα εργαλεία δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και εδώ είναι πάλι που το jailbreak θα βοηθήσει την κατάσταση αυτή τη φορά όχι με το iCleaner.
Αναφέρομαι στο πρόγραμμα Disk Pie ένα πρόγραμμα που θα αναλύσει με λεπτομέρεια τα αρχεία στο δίσκο σας και αν δεν είναι του συστήματος, θα έχετε την επιλογή να διαγράψετε αυτά που δεν χρειάζεστε.
Φυσικά μπορείτε να βλέπετε το μέγεθος και να διαγράψετε ακόμη και εφαρμογές η το "άλλα" που εμφανίζεται και δεν γνωρίζετε τι είναι.
Το Disk Pie αναβαθμίστηκε σήμερα και είναι διαθέσιμο με διορθώσεις για το ios 9 και υποστήριξη στο ios 10 από το ρεπό του BigBoss.

 Προσοχή:Σβήνοντας αρχεία που δεν γνωρίζετε τι κάνουν στη συσκευή σας ενδεχομένως να δημιουργήσετε πρόβλημα και στη λειτουργία τηςΣχόλια