Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Τα αντίγραφα ασφαλείας στο iCloud δεν λειτουργούν για δεύτερη ημέρα

Οι τεχνικοί της Apple τρέχουν και δεν φτάνουν αφού για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχουν πέσει εντελώς οι server του iCloud όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα ασφαλείας για iphone ipad και Mac συσκευές.
Το πρόβλημα δεν επηρεάζει όλους τους χρήστες αλλά εμφανίζεται κυρίως σε Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες.
Λόγο του προβλήματος πολλοί χρήστες δεν μπορούν να κάνουν επαναφορά ενός παλιότερου αντιγράφου και ανάμεσα σε αυτούς που επηρεάζονται είναι και πολλοί Έλληνες που μάλιστα δεν βλέπουν καθόλου τα αντίγραφα ασφαλείας.
Η Apple που εντόπισε το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και δουλεύει για την αποκατάσταση του ζητά συγγνώμη από τους χρήστες και δήλωσε πως από το πρόβλημα επηρεάζεται μόνο το 1% των χρηστών.


Σχόλια