Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να αποφύγετε τα διόδια με τους χάρτες της Apple

Η χάρτες της Apple δεν σταματούν να εξελίσσονται και μάλιστα στο ios 11 θα μπορεί ο χρήστης να δει το εσωτερικό μεγάλων καταστημάτων αεροδρομίων και άλλα με ζωντανές εικόνες.

Όμως στους χάρτες υπάρχει μια ρύθμιση που πολλοί την αγνοούν και σας επιτρέπει να αποφύγετε τα διόδια στους αυτοκινητοδρόμους.
Πάμε να δούμε πως θα ρυθμίσετε την εφαρμογή για αυτή τη λειτουργία.

Μεταβείτε στην εφαρμογή γενικών ρυθμίσεων στο iPhone και κατεβείτε προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την εφαρμογή των χαρτών.

Αφού επιλέξετε την εφαρμογή μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε "Οδήγηση & Πλοήγηση"
Αλλάξτε τα "Διόδια" και "Αυτοκινητόδρομοι" ώστε να ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας. (Και ως μπόνους, εάν θέλετε μπορείτε να δείτε μια πυξίδα στην οθόνη,αν το επιλέξετε)
Μην ανησυχείτε για την αλλαγή αφού στην οθόνη σας θα εμφανίζονται και οι δυο διαδρομές, αυτή χωρίς διόδια σαν προεπιλογή και αυτή με διόδια με την εμφάνιση του δολαρίου $ όπως φαίνεται και στην εικόνα για παράδειγμα πιο κάτω.Σχόλια