Ξεκλείδωσαν οι δυνατότητες του NFC στα iphone και η επιτυχία έχει όνομα Ελληνικό

1
Η Apple κρατά καλά κλειδωμένες τις δυνατότητες του NFC στο λειτουργικό της για λόγους ασφαλείας αλλά και για πολλούς άλλους αφού το χρησιμοποιεί κυρίως για τις αγορές ApplePay.

Σε αντίθεση με το λειτουργικό των antroid όπου οι προγραμματιστές μπορούν να το εκμεταλλευτούν και να έχουν πρόσβαση εφαρμογές με πολλές λειτουργίες.
Όμως ο Έλληνας Ηλίας Λιμναίος γνωστός στο χώρο του jailbreak είναι ο πρώτος που κατάφερε να πάρει πρόσβαση στο NFC ενός iphone και ανέβασε και το σχετικό video.
Στο video διακρίνουμε πως με την χρησιμοποίηση  ενσωματωμένου chip που έχουν στο πάνω μέρος τα iPhone 6 και άνω, τεχνολογίας NFC (Near Field Communication) που με ραδιοκύματα στέλνει και δέχεται δεδομένα. μπορεί το iphone να διαβάσει διαφορα αντικείμενα  και να εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη σε μορφή ειδοποιήσεων για αυτά τα αντικείμενα.
Έτσι μπορεί κάποιος να προσαρμόσει λειτουργίες όπως για παράδειγμα αν διαβάσει τον κωδικό ενός ρουτερ να συνδεθεί αυτόματα, η διαβάζοντας ένα τίτλο τραγουδιού να μας προβάλει το τραγούδι στο YouTube και πολλές άλλες χρήσεις.
Όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία του Λιμναίου και αν και βρίσκετε στο στάδιο των δοκιμών θα δώσει στους χρήστες δυνατότητες που μόνο στα Android υπάρχουν προς το παρόν.







Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !