Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να δημιουργήσετε κενά εικονίδια χωρίς jailbreak στο iphone-ipad σας

Πολλές φορές θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για ταπετσαρία μια εικόνα που περιλαμβάνει μια λέξη η μια μικρότερη εικόνα που δεν θα θέλαμε να την κρύψουν τα εικονίδια των εφαρμογών μας.

Αν έχουμε jailbreak τα πράγαματα είναι πολύ εύκολα αφού υπάρχουν αρκετά tweak για αυτό και μπορούμε να "καρφώσουμε" οπουδήποτε ένα εικονίδιο.
Αν δεν έχουμε jailbreak όμως θα έχετε παρατηρήσει πως τα εικονίδια των εφαρμογών μετακινούνται αυτόματα το ένα μετά το άλλο και δεν αφήνουν κενά.
Όμως υπάρχει ένας απλός τρόπος για να δημιουργήσουμε κενά εικονίδια που δεν θα φαίνονται και ταυτόχρονα θα είναι διάφανα.
Πάμε να δούμε πως θα κάνετε χωρίς να χρειάζεται jailbreak...
Ας υποθέσουμε πως θέλετε να βάλετε για θέμα όπως στην εικόνα πιο κάτω


Βήμα 1: Κατεβάστε και αποθηκεύστε την ταπετσαρία της οθόνης Home από εδώ, στο iPhone σας.

Βήμα 2: Ορίστε την ταπετσαρία που έχετε κατεβάσει ως την οθόνη κλειδώματος και την ταπετσαρία της Αρχικής οθόνης.

Βήμα 3: Στη συνέχεια, πρέπει να προσθέσετε κενά εικονίδια στην κορυφή της αρχικής οθόνης για να αποκαλύψετε το τμήμα της ταπετσαρίας που λέει "Dream".

Μεταβείτε στην Αρχική οθόνη και πατήστε παρατεταμένα ένα εικονίδιο της εφαρμογής έως ότου αρχίσει να τρέμει.
Σύρετε τώρα σε μια κενή σελίδα και τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης με την ταπετσαρία σας.
Τώρα ανοίξτε το Safari και μεταβείτε στο iempty.tooliphone.net .
Πατήστε στο 'Δημιουργία εικονιδίων BLANK'.

Πατήστε στο Προσθήκη.

Πατήστε το "Επιλογή αρχείου> Βιβλιοθήκη φωτογραφιών" και στη συνέχεια, επιλέξτε το στιγμιότυπο οθόνης που μόλις τραβήξατε.
Μόλις μεταφορτωθεί η φωτογραφία και δημιουργηθούν τα κενά εικονίδια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα και θα δείτε μια προεπισκόπηση της αρχικής οθόνης με κενά εικονίδια σε αυτήν.
      

 Επιλέξτε το κενό εικονίδιο με την ένδειξη '1 × 1'.       
 Επιλέξτε το κουμπί Κοινή χρήση και επιλέξτε "Προσθήκη στην αρχική οθόνη".
 Πατήστε στο Προσθήκη και θα προστεθεί στην Αρχική οθόνη σας.
 Τοποθετήστε το κενό εικονίδιο στην πραγματική του θέση, όπως φαίνεται στην προεπισκόπηση της Αρχικής οθόνης.
        Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για τα υπόλοιπα κενά εικονίδια, μέχρι να προσθέσετε όλα τα εικονίδια από τις δύο πρώτες σειρές.

Αυτό είναι. Θα πρέπει τώρα να έχετε μια προσαρμοσμένη Αρχική οθόνη που μοιάζει ακριβώς με το πρώτο στιγμιότυπο οθόνης που εμφανίζεται σε αυτό το άρθρο.


Σχόλια