Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Νέα εφαρμογή "Find My Device" κυκλοφόρησε από την Google

Η Google κυκλοφόρησε μια νέα της εφαρμογή αρχικά για τους χρήστες των android συσκευών και μπορεί αργότερα να την δούμε και στο ios όπου μπορεί κάποιος να βρει το χαμένο του smartphone.

Η εφαρμογή είναι παρόμοια με αυτή της Apple και επιτρέπει στο χρήστη να βρει το κινητό ακόμη και αν το έχει χάσει κάπου μέσα στο σπίτι του αφού ενεργοποιήσει την δόνηση για να το ακούσει που βρίσκετε.
Αν κλαπεί η το χάσει στο δρόμο μπορεί η εφαρμογή να του εμφανίσει το στίγμα στο χάρτη καθώς και να την διαχειριστεί απομακρυσμένα όπως να διαγράψει τα στοιχεία  και τα δεδομένα που έχει η ακόμη και να την απενεργοποιήσει.
Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όσες συσκευές έχουν τον ίδιο λογαριασμό και εμφανίζονται όλες στο πάνω μέρος της εφαρμογής.
Την Find My Device μπορείτε να την βρείτε δωρεάν στο Google Play στο σύνδεσμο εδώ.Σχόλια