Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η MasterCard έχει προσθέσει έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Όταν πρώτη η Apple τοποθετούσε στο iphone τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων ίσως να μην φανταζόταν πως θα εξελιχθεί στο μέλλον αυτή η ιδέα της.

Μετά από τους ανταγωνιστές που πρόσθεσαν στις συσκευές τους τον αντίστοιχο αισθητήρα, τώρα και MasterCard θεωρεί πως ένα δαχτυλικό αποτύπωμα είναι πολύ πιο ασφαλές ακόμη και από ένα κωδικό αφού μπορεί τον δεύτερο να τον αντιγράψει οποιοσδήποτε.
Έτσι η MasterCard κυκλοφόρησε νέες πιστωτικές κάρτες που διαθέτουν αισθητήρα ανίχνευσης δαχτυλικού αποτυπώματος που μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και δυο δάχτυλα.
Οι πρώτες δοκιμαστικές κάρτες κυκλοφόρησαν στην Νότια Αφρική και αφού το πείραμα στέφτηκε από επιτυχία θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις χώρες αλλάζοντας τον τρόπο της ασφάλειας της κάρτας.
Η νέα κάρτα δεν είναι παχύτερη από τις προηγούμενες και η ανίχνευση του δαχτύλου γίνετε στην επάνω δεξιά γωνία της κάρτας στο αντίστοιχο κουτί που υπάρχει εκεί.
Δεν χρειάζεται άλλος εξοπλισμός για να χρησιμοποιηθεί αφού η κάρτα μόλις τοποθετηθεί σε ένα μηχάνημα προεξέχει αυτό το τμήμα για να ακουμπήσουμε το δάχτυλο μας.
Η MasterCard σκοπεύει μέχρι το τέλους του 2017 να έχουν αλλαχθεί όλες οι κάρτες της με την νέα αυτή κάρτα.


Σχόλια