Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

APTTimeout: Για να μην χάνετε τον χρόνο σας περιμένοντας το Cydia

Συχνά όταν ανοίγουμε να ενημερώσουμε το Cydia με τα νέα πακέτα, ιδιαίτερα αν έχουμε προσθέσει πολλές πηγές κάποιες από αυτές είτε έχουν πρόβλημα στους server είτε έχουν πολλά πακέτα και κατά συνέπεια καθυστερεί πολύ η φόρτωση του.

Αν για παράδειγμα ένας server έχει σταματήσει προσωρινά ο cydia θα προσπαθεί συνέχεια να συνδεθεί μέχρι αρκετά λεπτά αργότερα να μας βγάλει το πρόβλημα.
Για να αποφύγετε παρόμοιες καταστάσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το tweak APTTimeout όπου ορίζετε εσείς τον χρόνο που θέλετε να ενημερώνεται και μετά να σταματά ανεξάρτητα αν δε έχει ολοκληρωθεί.
Για παράδειγμα, αν ορίσετε το χρονικό όριο σε 20 δευτερόλεπτα, σε αυτό το χρόνο θα σταματήσει την ενημέρωση και έτσι δεν θα περιμένετε άδικα χάνοντας τον χρόνο σας.
Το tweak APTTimeout θα το βρείτε δωρεάν στο ρεπό του BigBoss για ios 7 και μεγαλύτερο.


Σχόλια