Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Αποζημίωση 5,3 εκατομμυρίων θα δοθεί στους χρήστες παλιότερων iphone σε επιταγή η πίστωση στο Amazon

Σύμφωνα με την σελίδα του Fortune  οι χρήστες που χρησιμοποιούσαν εφαρμογές όπως το Intsagram το Twitter τη Facebook και άλλες ακόμη οκτώ εταιρίες, θα αποζημιωθούν με το ποσό των 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούσαν τις επαφές από τους χρήστες για την περίοδο του 2009 -2012 για χάρη της υπηρεσίας "βρείτε φίλους" και τις αποθήκευαν σε άγνωστους server χωρίς την συγκατάθεση των ενδιαφερομένων.
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε οι χρήστες αυτοί να αποζημιωθούν είτε με επιταγή είτε με πίστωση για αγορές στο κατάστημα του Amazon μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Κατηγορούμενη σε αυτό είναι και η Apple που επέτρεπε στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία.
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στην σελίδα του Fortune  αν είστε και εσείς από αυτούς που δικαιούστε αποζημίωση.Σχόλια