Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Το "Σφάλμα 53" ισχύει και στα iPhone 7

Στις αρχές του 2016 ανακαλύφθηκε ένα νέο σφάλμα στο itunes το λεγόμενο ""σφάλμα 53" που αν καποιος επιχειρήσει να αλλάξει τον αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος σε ένα iphone αυτό θα πάψει να λειτουργεί και θα εμφανίζει αυτό το "σφάλμα στο itunes.

Ο λόγος είναι ότι η Apple με το λειτουργικό της έχει μπλοκάρει οποιονδήποτε αισθητήρα που δεν είναι δικός της από εξουσιοδοτημένο κέντρο, όπως παρόμοια κίνηση είχε κάνει και με τα καλώδια φόρτισης.
Έτσι παρά τις αντιδράσεις και τις μηνύσεις που έχουν κάνει δεκάδες άνθρωποι η εταιρία εξακολουθεί και ακολουθεί την ίδια ταχτική και στο iphone 7 όπου αν σκοπεύετε να αλλάξετε τον αισθητήρα θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα επίσημα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών και όχι ένα οποιοδήποτε κατάστημα που ίσως γνωρίζατε.


Σχόλια