Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πόσος χρόνος χρειάζεται σε ενα Macintosh Plus του 1986 για να ανοίξει μια σελίδα στο Internet;

Ο υπολογιστής της Apple Macintosh Plus κυκλοφόρησε πριν από 31 χρόνια και ήταν τότε ότι καλύτερο υπήρχε στην αγορά με εξαιρετικές επιδόσεις διαθέτοντας μια θύρα SCSI για σύνδεση με modem και ακόμη αυτόνομο πρόγραμμα περιήγησης.

Όμως μετά από τόσα χρόνια και άλματα της τεχνολογίας θα μπορούσε να ανοίξει μια σελίδα στο σύγχρονο internet?
Η σύνδεση του υπολογιστή στο διαδίκτυο δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς χρειάστηκαν ειδικές κάρτες για να συνδεθεί στο internet και μετά από 31 χρόνια κατάφερε να φορτώσει την σελίδα και να ανταποκρίνεται στους συνδέσμους.
Αν και πολύ αργός αφού χρειάστηκαν περίπου 4 λεπτά για την φόρτωση της σελίδας ωστόσο τα κατάφερε μια χαρά.
Ενδεικτικά για να καταλάβουμε την διαφορα των δυνάμεων του υπολογιστή του '80 από ένα σύγχρονο περιλάμβαναν ένα επεξεργαστή χρονισμένο στα 8 MHz, με 4 MB μνήμης, και 100MB σκληρό δίσκο.
Τα μεγέθη τότε δε μετριόταν σε γίγα αλλά σε μερικά MB.
Σχόλια