Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πώς να ενεργοποιήσετε την κρυμμένη διαγνωστική λειτουργία στο iOS 10.3

Πολλές φορές οι δοκιμαστικές εκδόσεις κρύβουν καλά διαφορα μυστικά που ίσως ποτέ δεν μαθαίνουμε εμείς οι χρήστες και κάποια από αυτά ανακαλύπτονται τυχαία από τους προγραμματιστές.

Έτσι και τώρα στην περίπτωση του ios 10.3 υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν είναι προσβάσιμο σε κανονική λειτουργία της συσκευής και περιγράφεται με την κωδική ονομασία "Σκακιέρα".
Το ειδικό αυτό λογισμικό σκοπό έχει την διαγνωστική λειτουργία στο ios χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερα για την χρησιμότητα του ακόμη και ίσως στην τελική έκδοση να μάθουμε περισσότερα.
Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη διαγνωστική λειτουργία θα πρέπει να κάνουμε τα εξής αν έχουμε το ios 10.3

1)Κλείστε τη  συσκευή σας εντελώς
2)Συνδέστε τώρα την συσκευή στο τροφοδοτικό και κατά την διάρκεια της εκκίνησης πατήστε το κουμπί Home και ταυτόχρονα το κουμπί της φωνής στο πλάι.Αν έχετε iphone 7 κρατήστε και τα δυο κουμπιά του ήχου.
3)Μόλις εμφανιστεί το λογότυπο της Apple η συσκευή βρίσκεται σε λειτουργία διαγνωστική.Σχόλια