Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να καθαρίσετε το jailbreak και τα προβλήματα του χωρίς το Cydia Eraser (ios 10)

Δυστυχώς ο Saurik δεν έχει ενημερώσει το εργαλείο Cydia Eraser και έτσι δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο ios 10 για να καθαρίσουμε την συσκευή μας από προβλήματα του jailbreak χωρίς να κινδυνεύουμε να αναβαθμίσουμε.

Όμως μπορείτε να απαλλαχτείτε από τα tweak σας καθαρίζοντας την συσκευή και με άλλον απλό τρόπο σε λίγα μόλις βήματα.
Πρώτα από όλα θα χρειαστείτε να να διαγράψετε από το Cydia το Cydia Substrate για να διαγραφούν όλα τα tweak που έχετε.
Τώρα πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και απενεργοποιήστε την λειτουργία "Βρείτε το iphone μου" αφαιρώντας το Apple ID σας.
Αφού ενεργοποιήσετε ξανά το jailbreak μετά την διαγραφή των tweaks αν ανοίξετε το cydia θα εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος "Could not open file /var/lib/dpkg/status - open (2: No such file or directory)"
 
Πάμε τώρα να δούμε πως θα διορθώσετε το μήνυμα σφάλματος.
Να ξεκαθαρίσω πως τώρα εξακολουθείτε να έχετε την συσκευή σας jailbreak παρά το ότι δεν εμφανίζεται κανένα tweaks.
Θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας σαν το  3uTools η αντίστοιχο για να μπείτε στα αρχεία του συστήματος.
Τώρα με συνδεμένη την συσκευή σας στο πρόγραμμα βρείτε το φάκελο  iDevice → Files → File System(Jailbreak)όπως φαίνεται και στην εικόνα.
Εκεί στο φάκελο Var τοποθετήστε το αρχείο που θα κατεβάσετε από τον σύνδεσμο εδώ.
Αφού έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα κάντε μια επανεκκίνηση της συσκευή σας και απολαύστε ξανά το jailbreak καθαρό στην συσκευή σας.
Προσοχή: ο οδηγός να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς αν κάνετε κάποιο λάθος μπορεί και να χάσετε το jailbreak.


Σχόλια