Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple ισχυρίζεται ότι έχει κλείσει τα περισσότερα από τα τρωτά σημεία που χρησιμοποιούνται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Όπως ήταν φυσικό μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα της δημοσίευσης από το WikiLeaks των εγγράφων της CIA με τα οποία παρακολουθούσε εκατομμύρια συσκευές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Έτσι δε θα μπορούσε να μην πάρει θέση και η Apple όπου εκπρόσωπος της σήμερα αναφέρει πως η εταιρία έχει κλείσει τα περισσότερα τρωτά σημεία του ios και παρακαλεί τους χρήστες να ενημερώνουν τακτικά της συσκευές τους σε κάθε καινούργια αναβάθμιση που κυκλοφορεί.
Τα έγγραφα με τα τρωτά σημεία σε διαφορα λειτουργικά ξεπερνούν τα 8.700 και οι επιθέσεις γινόταν όχι μόνο σε  ios συσκευές αλλά και σε Android ακόμη και σε τηλεοράσεις Samsung όπου εν αγνοία των χρηστών λειτουργούσαν τις κάμερες της συσκευές, αποκτούσαν πρόσβαση σε μηνύματα και πολλές ακόμη εφαρμογές παρακολουθώντας τους χρήστες.
Το μυστικό κέντρο των επιχειρήσεων της CIA βρισκόταν όχι στην Αμερική αλλά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και στο προξενείο των ΗΠΑ.
Την αυθεντικότητα των εγγράφων του Wikileaks έχει επιβεβαιώσει πρώην υπάλληλος των ΗΠΑ στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Έντουαρντ ΣνόουντενΣχόλια