Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple σκοτώνει άλλη μια φορά το jailbreak για την ασφάλεια του IOS

Όπως είναι φυσικό η Apple δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ασφάλεια του ios και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν.

Με τα πρόσφατα γεγονότα με την δημοσιοποίηση των εγγράφων από το FBI η εταιρία κολοσσός αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα στην ασφάλεια και για το λόγο αυτό έκανε νέες προσλήψεις ειδικών.
Έτσι πλέον στην δύναμη της ανήκει ο προγραμματιστής Jonathan Zdziarski ένας από τους κορυφαίους στο χώρο του jailbreak που στο παρελθόν απολαύσαμε πολλά δικά του εργαλεία αλλά τα τελευταία χρόνια δούλευε στο παρασκήνιο και όχι σε κάποια ομάδα βοηθώντας την κοινότητα.
Οι παλιοί ίσως τον γνωρίζετε όταν ήταν με την ομάδα Dev team με το ψευδώνυμο "NerveGas".
Ο προγραμματιστής μετά την συμφωνία με την Apple για την πρόσληψη του σε μια θέση  Μηχανικών Ασφάλειας και Αρχιτεκτονικής του  ios, το παραδέχτηκε δημόσια όπου και ανέβασε στο blog του την σχετική  ανακοίνωση.
Αυτό είναι ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στην κοινότητα του jailbreak για χάριν της ασφάλειας του ios αφού και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες προσλήψεις όπως του Chronic και άλλων.
Σχόλια