Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple θα αφαιρεί εφαρμογές από το AppStore που ενημερώνονται αυτόνομα

Αυξάνοντας τις απαιτήσεις στους εγγεγραμμένους προγραμματιστές η Apple δημοσίευσε μια νέα ανακοίνωση για όσους παραβαίνουν τους κανονισμούς.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η εταιρία αναφέρει πως θα κατεβαίνουν αυτόματα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα AppStore, εφαρμογές που ενημερώνονται αυτόνομα μέσα από την εφαρμογή και όχι αφού πρώτα περάσει τον έλεγχο της εταιρίας για να κυκλοφορήσει στους χρήστες.
Πολλοί προγραμματιστές στο forum της Apple έχουν δεχθεί μήνυμα από της εταιρία να αλλάξουν τον κώδικα της εφαρμογής αλλιώς θα αφαιρεθεί από το AppStore.
Η Apple με την κυκλοφορία του ios 10.3 ετοιμάζει πολλές αλλαγές και για τους προγραμματιστές όπως χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα επικοινωνίας στα σχόλια που γίνονται στις εφαρμογές τους.Σχόλια