Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως θα κερδίσετε περισσότερο αποθηκευτικό χώρο που χάσατε μετά το jailbreak

Πολλοί χρήστες μετά το jailbreak στην συσκευή τους διαπίστωσαν πως έχασαν τον αποθηκευτικό τους χώρο δραματικά ιδιαίτερα σε συσκευές με μικρή αποθήκευση όπως στα 16GB.

Αυτό οφείλεται στην φύση του jailbreak που με τα τελευταία εργαλεία ο cydia αντί να χρησιμοποιεί τα διαμερίσματα του συστήματος δημιουργεί νέα δικά του όπως για παράδειγμα τα wallpapers και ringtones και έτσι χάνουμε πολύτιμο χώρο στην συσκευή μας.
Στα παλιότερα εργαλεία που ήταν untethered αυτό διορθωνόταν αυτόματα με την  χρήση του Patcyh, αλλά τώρα δεν είναι εφικτό προς το παρόν.
Για να δώσει μια λύση στο πρόβλημα αυτό ο προγραμματιστής COOLSTAR δημιούργησε ένα tweak το stashing για το ios 9.2 - 10.2 μεταφέροντας τους φακέλους του cydia σε αυτούς του συστήματος κερδίζοντας έτσι χώρο.
Για να εγκαταστήσετε το tweak stashing θα πρέπει να προσθέσετε το ρεπό του δημιουργού που είναι το https://coolstar.org/publicrepo όπου και θα το βρείτε δωρεάν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσετε την συσκευή σας σύμφωνα με κάποιους που το επιχείρησαν και να χρειαστεί να την επαναφέρετε με το itunes όπου θα χάσετε οριστικά το jailbreak και αν το επιχειρήσετε το κάνετε με δικιά σας ευθύνη.
Όσοι δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα χώρου κρατήστε αυτή την ανάρτηση να θυμόσαστε να το δοκιμάσετε όταν υπάρχει jailbreak σε ενεργό λειτουργικό έτσι ώστε να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσετε το jailbreak.Σχόλια