Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως θα σταματήσετε την λήξη των πιστοποιητικών σας στο jailbreak και στις εφαρμογές σας

Τα τελευταία jailbreak που έχουμε έχουν την μορφή μιας εφαρμογής δηλαδή πρόκειται για ένα αρχείο IPA και για να κάνουμε εγκατάσταση αυτό το αρχείο χρησιμοποιούμε πιστοποιητικά της Apple που όμως λήγουν κάθε εβδομάδα κάνοντας ξανά την διαδικασία.

Έτσι αυτό το jailbreak καταντά κουραστικό αφού αν το ξεχάσουμε να ανανεώσουμε το πιστοποιητικό μας δεν θα λειτουργεί ο CYDIA που εξαρτάται από την εφαρμογή Υalu.
Αν λοιπόν βαρεθήκατε να κάνετε συνεχώς αυτή την διαδικασία τότε ξενοιάστε μια καλή κατεβάζοντας το tweak  Immortal.
Πρόκειται για ένα δωρεάν tweak που ανανεώνει αυτόματα για εσάς τα πιστοποιητικά του jailbreak η ακόμη και από άλλες εφαρμογές.
Η διαδικασία παραμένει η ίδια όπως και πριν για την εγκατάσταση μιας εφαρμογής δηλαδή δημιουργούμε ένα πιστοποιητικό εγκατάστασης με το cydia ipmactor αλλά πλέον δεν χρειάζεται ανανέωση αφού γίνετε αυτόματα.
Στα μειονεκτήματα είναι πως μπορούμε να προσθέσουμε μέχρι 3 εφαρμογές στο ίδιο πιστοποιητικό και αν θέλουμε περισσότερες θα πρέπει να κάνουμε ένα νέο πιστοποιητικό πάλι για ακόμη 3 εφαρμογές και μέχρι 9 την εβδομάδα.
Έτσι πλέον αλλάζουν οι κανόνες της Apple όταν έχουμε jailbreak στην συσκευή μας.
Για να κατεβάσετε στην συσκευή σας το tweak Immortal απλά προσθέστε στις πηγές σας το ρεπό του blog http://argonaytis.yourepo.com/ και εγκαταστήστε  το.

UPDATE: Για να βάλετε την ίδια ημέρα πάνω από 3 εφαρμογές όταν σας εμφανίζει σφάλμα κλειδώστε την συσκευή και ξεκλειδώστε την ξανά και δοκιμάστε να βάλετε πάλι μέχρι 3 εφαρμογέςΣχόλια