Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως αντιδρούμε όταν δεν μπορούμε να κάνουμε εκ νέου jailbreak με το cydia impactor

Πολλές φορές οι προσπάθειες μας για να ανανεώσουμε το jailbreak στην συσκευή μας αφού έληξε το πιστοποιητικό  βρίσκει ένα εμπόδιο που μας σταματά εμφανίζοντας το παρακάτω μήνυμα.


Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κάτι ανησυχητικό αφού στην ουσία πρόκειται για πρόβλημα της Apple και όχι δικό μας.
Για να μας επιτραπεί να τρέξουμε μια εφαρμογή στην συσκευή μας όπως έχουμε πει πρέπει η Apple από την σελίδα των προγραμματιστών να δημιουργήσει ένα πιστοποιητικό 7 ημερών και αφού το κάνουμε εγκατάσταση να λειτουργήσει μια εφαρμογή όπως αυτή του jailbreak.
Όμως εμφανίζοντας το συγκεκριμένο μήνυμα σημαίνει πως η Apple δεν μπορεί να δημιουργήσει το πιστοποιητικό αφού την προκειμένη στιγμή αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα στους server η κάνει κάποιες αλλαγές.
Άρα κάνουμε λίγη ώρα υπομονή και προσπαθούμε λίγο αργότερα.
Αν θέλετε να γνωρίζετε το πότε έχει πρόβλημα η Apple στους server τότε μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα των προγραμματιστών και να έχετε όλες τις πληροφορίες εδώ.Σχόλια