Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Οι χρήστες του iPhone κατέθεσαν αγωγή κατά της Apple για την υποχρεωτική αναβάθμιση του iOS

Κατά της Apple κατατέθηκε αγωγή για υποχρεωτική αναβάθμιση του ios λόγο της διακοπής της υπηρεσίας FaceTime.

Η Apple αρχικά ξεκινώντας την υπηρεσία FaceTime στο ios 6 χρησιμοποίησε δυο τεχνολογίες την τυπική σύνδεση peer-το-peer για τη μεταφορά ήχου και βίντεο μεταξύ δύο χρηστών και την λεγόμενη «μέθοδο αναμετάδοσης», που περιελάμβανε τη χρήση των servers τρίτων από εταιρείες όπως η akami.
Το 2012 όμως κατηγορήθηκε από για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με peer-το-peer από την VirnetX, αναγκάζοντας την Apple να  μετακομίσει σε τεχνολογία της akami.
Συνέπεια των μηνύσεων ήταν η Apple να καταβάλει ένα πρόστιμο που έφτασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια.
Όμως το νέο σύστημα ήταν ασύμφορο για την Apple το να πληρώνει τρίτους servers έτσι έπρεπε να δημιουργήσει ένα δικό της σύστημα peer-το-peer, χωρίς να παραβιάζει τις πατέντες της VirnetX.
Αυτό έγινε στο ios 7 και έτσι η Apple σταμάτησε την υποστήριξη του FaceTime στο ios 6 αναγκάζοντας τους χρήστες να αναβαθμίσουν υποχρεωτικά εμφανίζοντας ένα μήνυμα πως το πιστοποιητικό του FaceTime  έχει λήξει και θα πρέπει να αναβαθμίσετε για να το χρησιμοποιήσετε.
Πολλοί όμως διαμαρτυρήθηκαν ότι το νέο λειτουργικό είχε πολλά προβλήματα και έκανε της συσκευές τους υπερβολικά αργές κυρίως το iphone 4 και 4S όπου και τώρα η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.Σχόλια