Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Βυθίστηκε σκάφος με έμπειρο καπετάνιο εξαιτίας ενός iPad

Μια περίεργη είδηση μετέδωσε σήμερα το δίκτυο CNET όπου ένα μικρό επιβατικό σκάφος βυθίστηκε εξαιτίας ενός ipad και το πρόγραμμα πλοήγησης.

Ο καπετάνιος του παρά το ότι ήταν έμπειρος εμπιστεύτηκε την πλοήγηση του σκάφους σε ένα πρόγραμμα GPS ενός iPad που είχε αλλά κάποια στιγμή τα πράγματα εξελίχθηκαν στραβά καθώς το iPad έχασε το σήμα του δικτύου και έτσι έδειχνε λανθασμένα την διαδρομή.
Το αποτέλεσμα ήταν το μικρό σκάφος να συγκρουστεί με ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο και λίγες ώρες μετά να βυθιστεί.
Ευτυχώς οι επιβάτες πρόλαβαν και το εγκατέλειψαν έγκαιρα χωρίς να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.
Οι έρευνες του λιμενικού έδειξαν πως ευθύνη για το δυστύχημα είχε ο καπετάνιος του μικρού πλοίου όπου και του αφαιρέθηκε η άδεια εργασίας.
Ολόκληρη την είδηση μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του CNET εδώ.


Σχόλια