Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Είναι εφικτή πλέον η επιστροφή στο ios 10.2 από ένα νεότερο λειτουργικό

Πρόσφατα ο προγραμματιστής tihmstar μας είχε δώσει πολλές ελπίδες με το εργαλείο που είχε δημιουργήσει με την ονομασία "Προμηθέας" γιατί μπορούσαμε επιτέλους μετά από τόσα χρόνια να γυρίσουμε σε ένα ανυπόγραφο από την Apple λειτουργικό και περιμέναμε τις αναβαθμίσεις για να δούμε κατά πόσο λειτουργεί αφού τότε μόνο beta ios είχαμε.

Όμως με την τελική κυκλοφορία του ios 10.2.1 η Apple σταμάτησε και αυτό τον τρόπο και σταματώντας τις υπογραφές στο ios 10.2 που είναι και το τελευταίο με jailbreak δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε όπως διαπιστώθηκε.
Ο προγραμματιστής όμως δεν απογοητεύτηκε και συνεχίζοντας τις προσπάθειες βρήκε ένα νέο τρόπο επιστροφής με κάποιες προϋποθέσεις.
Για να επιστρέψει λοιπόν κάποιος στο ios 10.2 θα πρέπει πρώτα από όλα να έχει αποθηκεύσει τα SHSH2 με κάποιον από τους τρόπους που είχαμε αναφερθεί και στο blog και να έχει στην κατοχή του ένα iphone 5S αφού προς το παρόν σε άλλες συσκευές δεν λειτουργεί.
Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το "futurerestore" και ολόκληρο το έργο του δημιουργού βρίσκετε στο αποθετήριο εδώ καθώς και το σχετικό video με την υποβάθμιση στο ios 10.2 μπορείτε να δείτε πιο κάτω.
 Τώρα απομένει να εξελιχθεί για περισσότερες συσκευές έτσι ώστε να μπορούν όλοι να γυρίσουν στο λειτουργικό που υπήρχε jailbreak.

Σχόλια