Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Hacker υπόσχεται να δημοσιεύσει τον κώδικα πρόσβασης σε ένα iphone που χρησιμοποίησε το FBI

Πριν από αρκετό καιρό το FBI πίεζε την Apple να ξεκλειδώσει ένα iphone από ένα τρομοκράτη αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού η Apple αρνήθηκε κατηγορηματικά και έτσι στράφηκε σε μια Ισραηλινή εταιρία με την ονομασία Cellebrite όπου και τελικά πέτυχε το σκοπό του ξεκλειδώνοντας το iphone.

Αργότερα αυτή η τεχνολογία πουλήθηκε προς καταπιεστικά καθεστώτα όπως η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ρωσία όπου τελικά από άγνωστη πηγή διέρρευσε και έξω.
Ένας Hacker σε ένα chat με άλλους προγραμματιστές αναφέρει πως κατάφερε να σπάσει τον κώδικα του προγράμματος που είχε κλειδωμένο για πνευματικά δικαιώματα η Cellebrite και είναι έτοιμος να τον δημοσιεύσει για όποιον του φανεί χρήσιμος.
Επίσης αναφέρει πως η πρόσβαση σε μια συσκευή γίνετε όπως και το κλασικό jailbreak που υπάρχει εδώ και χρόνια και μάλιστα χρησιμοποιεί κώδικα από το εργαλείο
"limera1n" που είναι ένα κομμάτι του κώδικα του Geohot
που ασχολήθηκε πρώτος με το jailbreak αλλά και του παλιού εργαλείου QuickPwn.
Το άρθρο δημοσίευσε η σελίδα motherboard όπου μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ.
Σχόλια