Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση του Cydia στην έκδοση 1.1.30

Ο δημιουργός του Cydia ο Saurik έχει κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του Cydia την 1.1.30 για όλες τις συσκευές με jailbreak μέχρι και ios 10.

Η νέα έκδοση διορθώνει επιτέλους τα προβλήματα με την φόρτωση των πακέτων και των πηγών αποφεύγοντας τα ενοχλητικά μηνύματα που εμφανιζόταν.
Επίσης διορθώθηκε το πρόβλημα των μεταφράσεων σε διάφορες γλώσσες που έκανε απελπιστικά αργό το cydia καθώς και τις διαδρομές του συστήματος.
Για να κάνετε την ενημέρωση στο νέο cydia 1.1.30 ανοίξτε τον και θα σας εμφανίσει το μήνυμα όπου και πατάτε αποδοχή για να ξεκινήσει η ενημέρωση του.
Αν δεν σας εμφανίζει κάποιο μήνυμα αναβάθμισης τότε πατήστε επάνω αριστερά εκεί που λέει επαναφόρτωση των πηγών σας και θα δείτε την ενημέρωση που δεν πρέπει να διακόψετε μέχρι να ολοκληρωθεί.

Σχόλια