Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple έδωσε την δεύτερη beta του ios 10.3

Κάτι περισσότερο από ένα μήνα της κυκλοφορίας του ios 10.2 και οι δοκιμές της Apple συνεχίζονται στο επόμενο λειτουργικό το ios 10.3 που σήμερα φτάνει στην δεύτερη δοκιμαστική έκδοση.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του ios 10.3 είναι το νέο σύστημα αρχείων με ισχυρή κρυπτογράφηση το APFS, την δυνατότητα απάντηση των προγραμματιστών στα σχόλια του AppStore, ένα επανασχεδιασμένο app για άνοιγμα / κλείσιμο των animation, μια καλύτερη κατανομή της χρήσης αποθήκευσης στο iCloud, βελτιώσεις του Sirikit, και πολλά άλλα.
Η ενημέρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί και από την ίδια την συσκευή  ΟΤΑ αν υπάρχει εγκατεστημένο το πιστοποιητικό της Apple η και στην επίσημη σελίδα της εταιρίας.
Για περισσότερες πληροφορίες αν υπάρχουν νέες αλλαγές θα ενημερωθείτε σύντομα.

Παράλληλα με το ios 10.3 beta 2 η Apple έδωσε στους προγραμματιστές και το νέο tvOS 10.2 Beta 2 και watchOS 3.2 Beta 2 για το Άπλετο και το AppleWatch αντίστοιχα.
Σχόλια