Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να εμφανίσετε τα tweaks στις ρυθμίσεις της συσκευής σας

Πολλοί μου γράφετε πως μετά από το επιτυχημένο jailbreak που κάνατε στην συσκευή σας ενώ κατεβάζετε διαφορα tweaks αυτά δεν εμφανίζονται στις ρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορείτε να τα διαμορφώσετε.

Πάμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να τα εμφανίσετε.

Πρώτα από όλα βεβαιωθείτε πως έχετε κατεβάσει από το Cydia το tweak PreferenceLoader που κάνει ακριβώς αυτή την λειτουργία το να εμφανίζονται δηλαδή οι ρυθμίσεις των tweaks.
Μετά βεβαιωθείτε πως έχετε κατεβάσει το Cydia substrate ένα εξίσου σημαντικό tweak για το υπόστρωμα του jailbreak.
 Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το substrateFIX για το λόγο ότι ακόμη ο Saurik δεν έχει ενημερώσει το κανονικό και ίσως να μην λειτουργεί σωστά στο ios 10 απο το ρεπό http://83.218.67.215/%7Eijapija00/cydia
Αν και με τα δυο αυτά εργαλεία εξακολουθούν να μην εμφανίζονται τα tweaks στις ρυθμίσεις με αυτόματο τρόπο τότε μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε από τον cydia το "mobileTerminal".
Ανοίξτε το όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και πληκτρολογήστε
 su root
 και στην συνέχεια ender.
 Τώρα θα σας ζητηθεί το password που είναι αν δεν το έχετε αλλάξει το
 alpine
 Τώρα πληκτρολογήστε με προσοχή την εντολή παρακάτω χωρίς να κάνετε κανένα λάθος ακόμη και στα κενά...
 /etc/rc.d/substrate? killall -9 SpringBoard
 Η συσκευή σας θα επανακκινήσει και αν όλα πήγαν καλά θα δείτε τα tweaks στις ρυθμίσεις σας.Σχόλια