Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού Swift ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Apple

Ο Chris Lattner είναι ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού Swift της Apple και ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την Apple.  

Η swift παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο WWDC 2014 και σύμφωνα με την Apple ήθελε να δημιουργήσει μια γλώσσα πολύ πιο εύκολη από την δημοφιλής μέχρι τότε Objective-C αλλά πολύ δυσκολότερη.
Από τότε γνώρισε μεγάλη επιτυχία καθώς πέρα ότι χρησιμοποιείτε για την δημιουργία εφαρμογών για το ios και το OSX υιοθετήθηκε και από άλλες εταιρίες και βρίσκετε στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων μετά από το Mozilla Research.
Ο δημιουργός της  ανακοίνωσε πως θα εργαστεί για την Apple μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου και κατόπιν θα αποχωρήσει για λόγους που δεν διευκρινίζει όμως.

Σχόλια