Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Δημιουργήστε αντίγραφα της συσκευής σας με το jailbreak σας

Εν αναμονή του πολύτιμου εργαλείου Cydia Eraser του Saurik που αυτή τη στιγμή είναι σε beta στάδιο και μας επιτρέπει να καθαρίσουμε το jailbreak στην συσκευή μας χωρίς να χάσουμε την έκδοση του ios πολλοί θα θέλουν να κρατήσουν αντίγραφα. 

Από σήμερα θα βρείτε διαθέσιμο το εργαλείο του cydia BackupAZ 2 όπου τώρα μπορούμε και στο ios 10 να κρατήσουμε αντίγραφα από το Cydia όπως repos, tweaks αλλά και ταυτόχρονα αντίγραφα από εφαρμογές η ακόμη και την διάταξη των εικονιδίων η και της ταπετσαρίας που χρησιμοποιούμε.
Έτσι κάθε φορά μπορούμε απλά να επαναφέρουμε το αρχείο μας και να γίνουν όλα όπως πριν.
Το BackupAZ 2 θα το βρείτε στο ρεπό του bigboss στην τιμή των 2,99 δολαρίων και όσοι είχαν αγοράσει προηγούμενες εκδόσεις εντελώς δωρεάν.
Σχόλια