Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως αποφεύγουμε την αυτόματη αναβάθμιση του ios για να μην κινδυνέψει το jailbreak μας

Ο χειρότερος εφιάλτης όταν έχουμε jailbreak στην συσκευή μας είναι να αναβαθμίσουμε την συσκευή μας σε ένα νεότερο λειτουργικό και να χάσουμε αυτό που δεν υπογράφεται πλέον.

Η Apple στα τελευταία λειτουργικά αναβαθμίζει αυτόματα την συσκευή μας αφού μας ρωτήσει αν θέλουμε τώρα η αργότερα και θα το κάνει ακόμη και την νύχτα όταν κοιμόμαστε αν επιλέξουμε αργότερα.
Αν και με το jailbreak συνήθως απενεργοποιείται η αυτόματη αναβάθμιση ωστόσο αν δείτε το εφιαλτικό κόκκινο εικονίδιο στις ρυθμίσεις κάντε αυτά πράγματα πιο κάτω.

1)Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής και πηγαίνετε στο Γενικά/Χώρος και χρήση στο iCloud και εκεί θα δείτε πως έχει ήδη κατέβει η αναβάθμιση στην συσκευή σας και περιμένει να εγκατασταθεί.
Εσείς απλά διαγράψτε την για να είστε σίγουροι και έτσι θα το γλιτώσετε.

2)Παλιότερα υπήρχε ένας άλλος τρόπος όπου εγκαθιστούσαμε ένα προφίλ από το Apple TV και έτσι μπερδεύαμε την Apple και δεν έστελνε αναβαθμίσεις αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμη αυτό το τέχνασμα και δεν θέλω να σας μπερδέψω.

3)Τέλος στο cydia υπάρχει ένα πακέτο με την ονομασία  "No Update" δωρεάν στο ρεπό του ModMyi όπου και αυτό κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό αλλά έχει πολύ καιρό να ενημερωθεί και δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να μας προστατέψει.


Σχόλια