Νέο σύστημα αρχείων κάνει το ντεμπούτο του στο ios 10.3

0
Είναι προφανές πως η Apple σκοπεύει να μας παρουσιάσει ένα εντελώς νέο λειτουργικό στο ios 11 τον Ιούνιο αφού οι αλλαγές που θα είναι μεγάλες έχουν αρχίσει να διαφαίνονται από τώρα.

Ένα νέο σύστημα αρχείων έκανε την εμφάνιση του εχθές με το ios 10.3 το APFS όπου σκοπεύει να αντικαταστήσει το γερασμένο πια HFS +.
Το HFS + σύμφωνα με την Apple έχει γίνει πάρα πολύ "άκαμπτο" και για να γίνει πιο λειτουργικό θα πρέπει να γίνει πολύ πολύπλοκο κάτι που θα βαρύνει πολύ το σύστημα.
Έτσι δημιουργήθηκε το APFS για να λειτουργεί σε όλα τα λειτουργικά συστήματα της, MacOS, IOS και TVOS watchOS.
Το νέο σύστημα θα είναι πιο αξιόπιστο και ασφαλές ακόμη και σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος ή διακοπής ρεύματος προστατεύοντας τα δεδομένα.
Η κρυπτογράφηση αυξάνεται σε 64-bit με μια επιπλέον προστασία πολλών κλειδιών (AES-XTS ή AES-CBC).
Το APFS λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα στη διαχείριση των πολλαπλών κατατμήσεων σε έναν υπολογιστή, δημιουργώντας ένα «κοινόχρηστο χώρο» που περιέχει την ελεύθερη μνήμη του καθενός από τα χωρίσματα.
Επίσης το APFS ενσωματώνει ένα έξυπνο σύστημα κλωνοποίησης που σχεδιαστεί για τη μείωση και την σπατάλη του χώρου όταν κάνετε ένα αντίγραφο ενός αρχείου ή ενός φακέλου.
Έτσι θα εξοικονομηθεί περισσότερος χώρος στη συσκευή ακόμη και μέχρι 4GB.
Φαίνεται πως έχουμε να δούμε μεγάλες αλλαγές μέχρι την τελική έκδοση του ιός 10.3 και ακόμη περισσότερες στο ios 11 τον Ιούνιο.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !