Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple στέλνει στο δικαστήριο την Qualcomm ζητώντας 1 δισ. δολάρια

Όπως ίσως να γνωρίζετε η Qualcomm είναι η προμηθεύτρια εταιρία της Apple που της προμηθεύει με τους επεξεργαστές και για τα iphone. 

Φαίνεται όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά για τις δυο εταιρίες καθώς η Apple της έκανε μήνυση ζητώντας από την Qualcomm 1 δισεκατομμύρια δολάρια που της παρακρατήθηκε ενώ της είχε υποσχεθεί πως θα είναι η έκπτωση.
Στην επίσημη δήλωση της η Apple αναφέρει ότι η Qualcomm για πολλά χρόνια επιμένει να χρεώνει για χρήση τεχνολογιών με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση. Την κατηγορεί ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων. Επίσης, αναφέρει ότι ενώ είναι μια από τις πολλές εταιρείες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη cellular standards, επιμένει να χρεώνει την Apple πέντε φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους δικαιούχους μαζί.
Να επισημανθεί πως πριν από λίγες ημερες κατέθεσε μήνυση εναντίον της Qualcomm και η FTC για επιβολή μονοπωλιακής πολιτικής.
Η απάντηση της Qualcomm χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Apple αβάσιμους και ισχυρίζεται πως είναι έτοιμη να τα πούνε στα δικαστήρια.Σχόλια