Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Η Apple κατέβασε την εφαρμογή Finder for Airpods

Πριν από λίγες ημερες όπως αναφερθήκαμε κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή η "Finder for Airpods" όπου μπορεί κάποιος να βρει τα χαμένα του ακουστικά AirPods. 

Η εφαρμογή κόστιζε στα 4 ευρώ αλλά αυτό φαίνεται δεν άρεσε στην Apple που αποφάσισε να την κατεβάσει χωρίς μάλιστα να εξηγεί τους λόγους αναφέροντας μονο πως είναι εναντια στους κανόνες.
Είναι πολύ πιθανό η Apple να δώσει αυτή την δυνατότητα σύντομα και μάλιστα δωρεάν αφού όφειλε να το σκεφτεί πρώτη και όχι να αφήσει οποιονδήποτε να κερδοσκοπήσει στα δικά της προϊόντα.
Τώρα όσοι δεν πρόλαβαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλες λύσεις και μάλιστα δωρεάν όπως για παράδειγμα την εφαρμογή LightBlue ExplorerΣχόλια