Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Συγκριτικό τεστ ταχύτητας στο νέο σύστημα αρχείων APFS στο ios 10.3

Πριν από λίγες ημερες η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη δοκιμαστική έκδοση του ios 10.3 με την μεγαλύτερη αλλαγή το νέο σύστημα αρχείων APFS που έρχεται να αντικαταστήσει το γερασμένο πλέον σύστημα HFS Plus, το οποίο η Apple εισήγαγε το 1998.

Το νέο σύστημα που είναι συμβατό με όλα τα smartphones και tablets με ios 10.3 και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα ios, MacOS, tvOS και watchOS, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις συσκευές της Apple.
Περιλαμβάνει υψηλή κρυπτογράφηση φακέλων, λιγότερα σφάλματα αφού κλωνοποιεί τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται   σε άλλους πόρους μικρότερο μέγεθος αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα.
Αυτό μας αποδεικνύεται στο video πιο κάτω στο κανάλι του iAppleBytes όπου βλέπουμε ανάμεσα στο ios 10.2 και ios 10.3 την διαφορά σε iphone 6 και 6S
Σχόλια