Μύθοι και αλήθειες για τα SHSH των συσκευών μας και το επικείμενο jailbreak

0
Με την φημολογία για ένα καινούργιο jailbreak σύντομα  στο ios 10.1 το ερώτημα όλων μας είναι θα προλάβω να εγκαταστήσω το λειτουργικό όταν θα κυκλοφορήσει το jailbreak καθώς πολλοί από εμάς ήδη έχουμε jailbreak σε μια παλιότερη έκδοση η θα το έχει κλειδώσει μέχρι τότε η Apple. 

Αν δεν προκύπτει θέμα jailbreak τότε μπορούμε να βάλουμε το ios 10.1 και να περιμένουμε υπομονετικά όταν οι προγραμματιστές μας δώσουν το jailbreak αλλά ποιος από εμάς που έχουμε θα ρίσκαρε να το χάσει και να περιμένει κάτι που δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί?

Κάποτε με τους επεξεργαστές στις συσκευές 32bit μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε τα SHSH τα λεγόμενα και ως εισιτήρια για να εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε λειτουργικό ακόμη και αν η Apple σταματούσε να το υπογράφει.
Με την κυκλοφορία των νεότερων συσκευών αυτό πλέον δεν γίνετε και ας έχουμε αποθηκεύσει τα SHSH στο λειτουργικό που έχουμε, αφού έτσι και φύγουμε από αυτό είναι αδύνατο να ξανά γυρίσουμε αν η Apple το σταματήσει.
Κάποιοι προγραμματιστές ελπίζουν πως στο μέλλον ίσως βρεθεί ένας νέος τρόπος να ξανά γίνει αυτό αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο φως, με μια μικρή παρένθεση στου iphone 5 που είχε βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσει από το ios 9 στο 8.4.1 αλλά και αυτό πλέον δεν γίνετε.
Έτσι η πραγματικότητα είναι πως αν η Apple σταματήσει το ios 10.1 ακόμη και να έχετε τα SHSH αποθηκευμένα στο server δεν είναι εφικτή η επιστροφή καθώς η επαλήθευση ενός λειτουργικού έχει γίνει πολύπλοκη υπόθεση με δεκάδες κλειδιά που αλλάζουν κάθε φορά και γίνετε μόνο από τους server της Apple και όχι από το Cydia όπως το κάναμε παλιότερα και είναι δικιά σας επιλογή αν θα το βάλετε από τώρα που το υπογράφει η Apple η θα το ρισκάρετε μέχρι να κυκλοφορήσει ένα νέο jailbreak που μπορεί να είναι σήμερα αύριο η και σε εβδομάδες.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιλογές για να κρατήσετε τα εισιτήρια ενός firmware τα SHSH ακόμη και αν αυτά δεν λειτουργούν όπως είναι το tsschecker το savethemblobs το OdysseusOTA το RedSn0w το iFaith η ακόμη και να φτιάξετε ένα custom firmware με αποθηκευμένα τα SHSH με το εργαλείο sn0wbreeze και το PwnageTool.
Βέβαια όλα αυτά εξαρτιούνται από το λειτουργικό του υπολογιστή σας καθώς και τι είδους SHSH θέλετε να αποθηκεύσετε αφού τα περισσότερα εργαλεία είναι παλιά και σταμάτησαν να υποστηρίζουν τα νεότερα λειτουργικά.
Έτσι τέλος μην αγχώνεστε και αν είναι οι προγραμματιστές θα φροντίσουν να βρουν κάποιο τρόπο και για αυτούς που θα το ρισκάρουν παραμένοντας σε παλιότερα λειτουργικά, αλλά ωστόσο αν θέλετε να πειραματιστείτε τότε μπορείτε να βρείτε όλα τα εργαλεία και τον τρόπο που λειτουργούν στον σύνδεσμο εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !