Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελευθερώσετε χώρο στη μνήμη του iPhone και iPad στο ios 10

Κάθε MB είναι πολύτιμο ειδικά όταν έχουμε την μικρότερη επιλογή αποθηκευτικού χώρου στα 16GB και έτσι ψάχνουμε τρόπους να ελευθερώσουμε χώρο στην συσκευή μας χωρίς να χάσουμε τίποτα από αυτά που μας ενδιαφέρουν.  

Φυσικά μπορούμε να διαγράψουμε εικόνες και video αλλά και εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε, όμως υπάρχει και ένα πιο εύκολος τρόπος στο ios 10.
Αφού βεβαιωθούμε πως έχουμε μια έκδοση του ios 10 πηγαίνουμε στις  Ρυθμίσεις -> Γενικά -> Αποθήκευση και στο iCloud -> Αποθήκευση -> Διαχείριση.
Στη λίστα εφαρμογών, εντοπίστε την εφαρμογή "Mail" και δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο καταναλώνει από την συσκευή σας.
Τώρα πηγαίνετε στην επιφάνεια εργασίας και πατήστε διαγραφή της εφαρμογής mail κάτι που γίνετε μόνο στο ios 10 χωρίς να χρειάζεται jailbreak.
Στο επόμενο βήμα πηγαίνετε στο AppStore και κατεβάστε ξανά την εφαρμογή από την αναζήτηση και προσθέστε τα ηλεκτρονικά σας ταχυδρομεία από τους λογαριασμούς που έχετε.
Τώρα θα δείτε πως σε πολλές περιπτώσεις το κέρδος είναι μέχρι και 2GB αποθηκευτικού χώρου ανάλογα με τα mail που δέχεστε στους λογαριασμούς σας και τα συνημμένα που περιλαμβάνουν.
Σχόλια