Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πώς να απενεργοποιήσετε τις ios ΟΤΑ ενημερώσεις χωρίς jailbreak

Από το ios 5 και μετά η Apple μας έδωσε την δυνατότητα να ενημερώνουμε τις ios συσκευές μας απευθείας από τις ρυθμίσεις χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε ένα υπολογιστή. 

Σίγουρα αυτή η λειτουργία είναι ένα βήμα μπροστά, αλλά και πρόβλημα για όσους δεν θέλουν να ενημερώσουν την συσκευή τους όπως στην περίπτωση που περιμένουμε ένα jailbreak.
Όμως τώρα μπορούμε να εμποδίσουμε τις ενημερώσεις του συστήματος με ένα απλό τέχνασμα και χωρίς να έχουμε jailbreak.
Πάμε να δούμε πως θα το κάνουμε αυτό....


1)Ανοίξτε το safari στην συσκευή σας και πληκτρολογήστε την διεύθυνση «hikay.github.io/app/NOOTA.mobileconfig» (χωρίς τα εισαγωγικά).

2)Εκεί σας ζητά να εγκατασταθεί ένα νέο προφίλ όπου και το αποδέχεστε.
3)Τώρα στις ρυθμίσεις και στα προφίλ εγκατάστασης ενεργοποιείτε το νέο προφίλ κάνοντας εγκατάσταση.

4)Θα σας ζητηθεί να κάνει επανεκκίνηση της συσκευής όπου και εδώ το αποδέχεστε.

Μετά την επανεκκίνηση θα διαπιστώσετε πως πλέον δεν υπάρχει ενημέρωση για το ios αφού το προφίλ που εγκαταστήσατε είναι από το tvOS.
Αν μετανιώσετε και θέλετε ξανά να δέχεστε ενημερώσεις απλός διαγράψτε το προφίλ και όλα θα γίνουν όπως πρώτα.


Σχόλια