Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Ένα μήνυμα μπορεί να σκοτώσει την εφαρμογή του iMessages σε όλες τις εκδόσεις ios

Ένα σοβαρό πρόβλημα ανακαλύφθηκε στην εφαρμογή messenger iMessages που μπορεί να νεκρώσει εντελώς την εφαρμογή ακόμη και αν την κλείσουμε εντελώς.  

Πρόκειται για την αποστολή μιας κάρτας επαφής σε κατάληξη vcf όπου αν την στείλουμε σε κάποιο iphone από ios 9,0 έως και 10.2.1 beta 2 και προσπαθήσουμε να την προβάλουμε, σκοτώνει εντελώς την εφαρμογή που παύει να ανταποκρίνεται όπως αυτή εδώ.
 Πατήστε τον σύνδεσμο και επιλέξετε αποστολή με iMessages στην συσκευή που θέλετε να παγώσει η εφαρμογή και στείλτε το.
Ακόμη και η κλείσουμε την εφαρμογή από το multitasking bar και προσπαθήσουμε να την ανοίξουμε εκ νέου αυτή εξακολουθεί να μην λειτουργεί.
Δεν έγινε ακόμη γνωστός ο λόγος που προκαλεί το πρόβλημα αλλά είναι σίγουρο πως η Apple δουλεύει να διορθώσει το πρόβλημα.
Για να επαναφέρουμε ξανά την εφαρμογή iMessages σε λειτουργία θα πρέπει από τον safari απλά να επισκεφτούμε την σελίδα εδώ.

Σχόλια