Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Σοβαρό bug που αν το εκμεταλλευτεί κάποιος μπορεί να κλειδώσει το iphone σας λεπτά μέρες η και χρόνια

Όσο και προσεγμένο να είναι το λειτουργικό του ios όπως είναι φυσικό έχει πολλές κρυφές ατέλειες που βγαίνουν στο φως κάποιες από αυτές. .....

Κανονικά σε ένα iphone αν πληκτρολογήσουμε 6 φορές τον κωδικό ξεκλειδώματος λάθος τότε η συσκευή θα κλειδώσει για ένα λεπτό.Μόλις περάσει το ένα λεπτό και βάλουμε το σωστό κωδικό τότε θα ξεκλειδώσει κανονικά.
Όμως ένας χρήστης πειράζοντας το ανακάλυψε πως αν μπει σε λειτουργία πτήσης και μπούμε στις ρυθμίσεις/γενικά  και στην επιλογή "Ημερομηνία και ώρα"
εκεί βάζουμε τον χρόνο πίσω όσο θέλουμε να κλειδώσει η συσκευή.
Τώρα βγείτε από τις ρυθμίσεις και κλειδώστε την συσκευή.
Θα δείτε πως εμφανίζεται το μήνυμα πως η συσκευή έχει κλειδώσει όσες ημερες επιλέξατε εσείς.
Ευτυχώς το κλείδωμα μπορεί να απενεργοποιηθεί και εδώ είναι η ουσία αφού αν σας το κάνει κάποιος μπορείτε να κάνετε σκληρή επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Σχόλια