Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως να δημιουργήσετε μια συντόμευση του Blog στο iphone/ipad σας

Αυτές τις ημερες με αφορμή το κατέβασμα της εφαρμογής του blog από το AppStore αποφάσισα και ανανέωσα την εμφάνιση του blog όπως διαπιστώσατε. .....

Θέλοντας να κάνω πιο άνετη την ενημέρωση σας επέλεξα να μοιάζει με εφαρμογή του ios όπου μπορείτε να ενημερωθείτε από την συσκευή σας η και από ένα υπολογιστή εύκολα και γρήγορα.
Πατώντας τις παύλες επάνω αριστερά θα βρείτε ενότητες που ίσως σας ενδιαφέρουν και στο μέλλον θα προστεθούν περισσότερες για γρήγορη αναζήτηση.
Επίσης επάνω και δίπλα από την επικεφαλίδα εμφανίζεται ένας μεγεθυντικός φακός όπου πατώντας μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για οτιδήποτε ψάχνετε στο blog.
Επίσης τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση στην επιφάνεια του iphone σας σαν να πρόκειται για εφαρμογή.
Για να το κάνετε αυτό επισκεφτείτε την κεντρική σελίδα του blog και πατήστε κάτω στην μπάρα το εικονίδιο με το βελάκι και επιλέξτε το "Προσθήκη σε οθόνη αφετηρίας"


Έτσι θα δείτε πλέον πως έχετε μια συντόμευση στην επιφάνεια της συσκευής με το γνωστό εικονίδιο του blog.
Για τυχόν προβλήματα η ακόμη και ιδέες μπορείτε να γράψετε στα σχόλια από κάτω.

Σχόλια