Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Νέο malware μπορεί να παρακολουθεί την κάμερα και το μικρόφωνο σε ένα Mac και πως να προφυλαχθείτε

Ο ερευνητής ασφαλείας και πρώην υπάλληλος της NSA, ανακοίνωσε πως εντοπίστηκε ένα κακόβουλο λογισμικό σε υπολογιστές Mac όπου άγνωστοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα και το μικρόφωνο εν αγνοία μας. ....

Με την ανατριχιαστική αυτή ανακάλυψη μας καθησυχάζει κάπως στο ότι αν ο χάκερ ενεργοποιήσει την κάμερα θα δούμε να ανάβει το πράσινο λαμπάκι του υπολογιστή μας, αλλά ωστόσο μπορεί να μας μπερδέψει αν εκείνη την στιγμή μιλούμε στο Skype η στο FaceTime.
Για το σκοπό αυτό δημιούργησε ένα μικρό πρόγραμμα που όταν κάποιος προσπαθεί να ανοίξει την κάμερα θα μας ειδοποιήσει ένα pop-up παράθυρο που θα μας ενημερώνει.
Το πρόγραμμα θα το βρείτε διαθέσιμο δωρεάν στο σύνδεσμο εδώ.

Σχόλια