Επιστήμονες κατάφεραν να διαγνώσουν τον καρκίνο με την χρήση ενός iphone

0
Το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον έχει αναπτύξει με βάση το iPhone ενα γρήγορο και φορητό διαγνωστικό σύστημα για παράλληλη ανάλυση αρκετών δειγμάτων αίματος για καρκινικούς δείκτες, σύμφωνα με το Naked Science.  ....
Αυτό είναι ένα πλήρες κινητό εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί πολύ γρήγορα και με ακρίβεια αφού το εργαλείο είναι ικανό να ανιχνεύει τον καρκίνο του πνεύμονα, του μαστού, του προστάτη ή του ήπατος σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων.
Η διάγνωση του καρκίνου απαιτεί ειδικές εξετάσεις και βιοψίες σε ιατρικά εργαστήρια αλλά και χρόνο καθώς τα υπάρχοντα μηχανήματα μπορούν να αναλύουν μόνο ένα δείγμα κάθε φορά.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστήμιου της  Ουάσινγκτον κατάφερε να δημιουργήσει μια φορητή συσκευή που με την χρήση του iphone μπορούν να αναλύσουν μέχρι και οκτώ δείγματα ταυτόχρονα με ακρίβεια που φτάνει μέχρι και το 95%.
Η συσκευή είναι ένα ακροφύσιο και λειτουργεί με το iPhone μέσω της μεθόδου ELISA. Αυτή η ανοσολογική μέθοδος βασίζεται σε μια συγκεκριμένη αντίδραση αντιγόνου-αντισώματος.
Λόγο του μεγέθους της συσκευής μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα ιατρεία και λειτουργεί προς το παρόν μόνο με κάποιο iphone.
Ήδη το πανεπιστήμιο έσπευσε να κατοχυρώσει την πατέντα και το επόμενο βήμα είναι να λειτουργεί και με άλλες συσκευές κινητών.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !