Η σημαντικότερη διαφορα του iphone 7 με 256GB από τα 32GB

0
Όπως γνωρίζουμε το νέο iphone 7 χρησιμοποιεί τρεις διαφορετικές χωρητικότητες για την αποθήκευση δεδομένων τα 32GB, 128GB και 256GB.
Όταν κάποιος ακούει τα μεγέθη το μυαλό του πηγαίνει άμεσα στο ότι όσο μεγαλύτερο είναι τόσο περισσότερα δεδομένα αποθηκεύει. ...

Πέρα από αυτό το χαρακτηριστικό όμως υπάρχει και μια άλλη μεγάλη διαφορα που εντοπίστηκε από κανάλι του Unbox Therapy.
Το μικρότερο iphone 7 στα 32GB διαβάζει πολύ πιο αργά τα δεδομένα σε σύγκριση με το μεγάλο αδερφάκι του το iphone 7 στα 256GB.
Για την μέτρηση χρησιμοποιήθηκε η δωρεάν εφαρμογή για iphone PerformanceTestMobile  που αναλύει τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής της μνήμης flash που βρίσκονται στο iPhone. Σύμφωνα με την εφαρμογή το 32GB iPhone 7 διαβάζει τα δεδομένα με ταχύτητα 656MB ανά δευτερόλεπτο, ενώ το μοντέλο 256GB κάνει το ίδιο με 856MB ανά δευτερόλεπτο.
Η διαφορά ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν πρόκειται να γράψει το 32GB iPhone 7 γράφοντας με ταχύτητες τα δεδομένα σε 42MB ανά δευτερόλεπτο μόνο ενώ to
μοντέλο 256GB ήταν σε θέση να γράψει με ταχύτητα 341MB ανά δευτερόλεπτο, το οποίο είναι σχεδόν 8 φορές πιο γρήγορα από ό, τι το μοντέλο με μικρότερο μέγεθος μνήμης.

Για να δώσω ένα παράδειγμα για το πώς η διαφορά ταχύτητας θα επηρεάσει τους χρήστες στην πραγματική ζωή, μια αντιγραφή ταινίας 4.2GB στο μικρό μοντέλο θα πάρει 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα ενώ στο 256GB σε μόλις 2 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.
Η διαφορά σε ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όποιον καταλαβαίνει πώς λειτουργούν τα SSDs. Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι τα μεγαλύτερα SSDs έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα μικρότερα SSDs.
Αυτό συμβαίνει επειδή όσο μεγαλύτερης χωρητικότητας SSD είναι παίρνει μεγαλύτερη πρόσβαση στο ΝΑΝΤ τσιπ της μνήμης flash.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !