Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να ξεκλειδώσετε την οθόνη στο ios 10 όπως κάνατε στο ios 9 (tips)

Πολλοί χρήστες ενοχλήθηκαν από την αλλαγή του ios 10 στον τρόπο που ξεκλειδώνουμε την συσκευή μας.  ....


Για να ξεκλειδώσει κάποιος την συσκευή πρέπει να αν διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος να βάλει το δάχτυλο του στον αισθητήρα και κατόπιν
να δει την κλειδαριά στην πάνω πλευρά της οθόνης να ανοίγει και να πιέσει το κουμπί. Αν έχεις παλαιότερη συσκευή χωρίς το TouchID, πρέπει να πατήσεις το home button και μετά να βάλεις το passcode.
Αν όμως θέλετε να επιστρέψτε στην παλιά λειτουργία του ios 9 η Apple μας δίνει την επιλογή με μια ρύθμιση στην συσκευή μας.
  1. Πηγαίνετε στο μενού Ρυθμίσεις/settings.
  2. Στη συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα «Γενικά/general».
  3. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή «Προσβασιμότητα/ Accessibility».
  4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε τη νέα καρτέλα «Home Button».
  5. Απλά ενεργοποιήστε το «Rest Finger to Open»
Το εικονίδιο του λουκέτου θα εξακολουθεί να εμφανίζεται και τώρα αλλά δεν χρειάζεται να το πατήσετε και χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα όπως παλιά στο ios 9

Σχόλια