Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Το jailbreak του ios 10 θα έρθει σε λίγες μέρες από την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Apple να μας δώσει την τελική έκδοση του ios 10 για το iPhone, το iPod touch και iPad. ....

Όπως γνωρίζουμε το ios 10 έχει ήδη γίνει jailbreak εδώ και καιρό από την πρώτη beta αλλά όπως είναι φυσικό περιμένουμε την τελική έκδοση.
Η ομάδα Pangu ανακοίνωσε στο κοινωνικό δίκτυο που διατηρεί λογαριασμό στην Κίνα πως είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει ένα νέο εργαλείο και μάλιστα το jailbreak αυτό θα έχει ένα νέο περιβάλλον στο Cydia που δουλεύουν αρκετό καιρό τώρα.
Να θυμίσω πως και στο συνέδριο των προγραμματιστών "Συνέδριο Mobile Security" (MOSEC) στη Σαγκάη της Κίνας μας είχαν ανακοινώσει πως έχουν διαθέσιμα αρκετά exploit.
Έτσι δεν αποκλείεται μετά την επίσημη κυκλοφορία του IOS 10 να έχουμε το καινούργιο jailbreak μέσα σε πολύ λίγες ημερες.

Σχόλια