Τι να κάνετε για να μην αφαιρούνται οι εφαρμογές από το iphone σας

Πολλοί χρήστες άρχισαν πρόσφατα να παρατηρούν ότι αρκετές από τις εφαρμογές τους δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ τα εικονίδια τους εξακολουθούν να βρίσκονται στο iphone.
Με την κυκλοφορία του ios 11, η Apple εισήγαγε τη λειτουργία "Unload unused software" όπου αφαιρεί τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται από το smartphone και, γενικά, μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες iPhone με λίγη μνήμη. Αρχικά, αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.
Για άγνωστο προς το παρόν λόγο αυτή η λειτουργία συχνά ενεργοποιείται αυτόματα χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη και έτσι οι εφαρμογές διαγράφονται και ανεβαίνουν στο σύννεφο όπου για να ξανά λειτουργήσουν θα πρέπει να τις ξανά κατεβάσετε.
Αυτό είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό ειδικά αν δεν υπάρχει σύνδεση εκεί που τις χρειαζόμαστε και όσοι θέλουν μπορούν  να απενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία ακολουθώντας τα βήματα.

1)Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο iOS.
2)Βρείτε και κάντε κλικ στο iTunes & App Store.
3)Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ανοιχτή λίστ…

Πως θα βάλετε το iphone σας σε ασφαλή κατάσταση με jailbreak ios 9.3.3 (safe mode)

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να εγκαταστήσουμε από το cydia προβληματικά πακέτα που έχουν αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στη συσκευή μας ακόμη και επανεκκινήσεις. .....

Για να μην χάσουμε το jailbreak φυσικά και δεν κάνουμε αναβάθμιση σε καμιά περίπτωση αλλά δεν θέλουμε να χάσουμε και το κινητό μας αφού πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βάλουμε το iphone μας σε ασφαλή κατάσταση (Safe Mode) έτσι ώστε να σβήσουμε το tweak που μας δημιούργησε το πρόβλημα.
Για να το κάνουμε αυτό χρησιμοποιούμε το εργαλείο των Pangu που κάναμε jailbreak και ακολουθούμε κανονικά την διαδικασία.

Στο σημείο που θα κάνει επανεκκίνηση θα πρέπει να κρατήσουμε συνεχώς πατημένο το πλαϊνό κουμπί της έντασης και να μην το αφήσουμε μέχρι να ανοίξει η συσκευή μας.
Όταν ανοίξει πλέον μπορείτε να μεταβείτε στο cydia και να διαγράψετε το προβληματικό πακέτο.


Σχόλια